Privacy policy

1. Informacje og├│lne

  1. Niniejsza polityka dotyczy Serwisu www, funkcjonuj─ůcego pod adresem url: https://istimetorun.com/
  2. Operatorem serwisu oraz Administratorem danych osobowych jest: AntkowiakIT Patryk Antkowiak Górna 42/9 63-800 Gostyń, NIP: 6961839729
  3. Adres kontaktowy poczty elektronicznej operatora: [email protected]
  4. Operator jest Administratorem Twoich danych osobowych w odniesieniu do danych podanych dobrowolnie w Serwisie.
  5. Serwis wykorzystuje dane osobowe w nast─Öpuj─ůcych celach:
    • Prowadzenie statystyk ruchu na portalu
  6. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o u┼╝ytkownikach i ich zachowaniu w nast─Öpuj─ůcy spos├│b:
    1. Poprzez zapisywanie w urz─ůdzeniach ko┼äcowych plik├│w cookie (tzw. ÔÇ×ciasteczkaÔÇŁ).

2. Wybrane metody ochrony danych stosowane przez Operatora

  1. Miejsca logowania i wprowadzania danych osobowych s─ů chronione w warstwie transmisji (certyfikat SSL). Dzi─Öki temu dane osobowe i dane logowania, wprowadzone na stronie, zostaj─ů zaszyfrowane w komputerze u┼╝ytkownika i mog─ů by─ç odczytane jedynie na docelowym serwerze.
  2. Istotnym elementem ochrony danych jest regularna aktualizacja wszelkiego oprogramowania, wykorzystywanego przez Operatora do przetwarzania danych osobowych, co w szczeg├│lno┼Ťci oznacza regularne aktualizacje komponent├│w programistycznych.

3. Hosting

  1. Serwis jest hostowany (technicznie utrzymywany) na serwera operatora: https://www.scaleway.com/terms/privacy/
  2. Serwis jest zabezpieczny przez Cloudflare: https://www.cloudflare.com/cookie-policy/

4. Twoje prawa i dodatkowe informacje o sposobie wykorzystania danych

  1. Twoje dane osobowe przetwarzane przez Administratora nie d┼éu┼╝ej, ni┼╝ jest to konieczne do wykonania zwi─ůzanych z nimi czynno┼Ťci okre┼Ťlonych osobnymi przepisami (np. o prowadzeniu rachunkowo┼Ťci). W odniesieniu do danych marketingowych dane nie b─Öd─ů przetwarzane d┼éu┼╝ej ni┼╝ przez 3 lata.
  2. Przys┼éuguje Ci prawo ┼╝─ůdania od Administratora:
    • dost─Öpu do danych osobowych Ciebie dotycz─ůcych,
    • ich sprostowania,
    • usuni─Öcia,
    • ograniczenia przetwarzania,
    • oraz przenoszenia danych.
  3. Przys┼éuguje Ci prawo do z┼éo┼╝enia sprzeciwu w zakresie przetwarzania wskazanego w pkt 3.3 c) wobec przetwarzania danych osobowych w celu wykonania prawnie uzasadnionych interes├│w realizowanych przez Administratora, w tym profilowania, przy czym prawo sprzeciwu nie b─Ödzie mog┼éo by─ç wykonane w przypadku istnienia wa┼╝nych prawnie uzasadnionych podstaw do przetwarzania, nadrz─Ödnych wobec Ciebie interes├│w, praw i wolno┼Ťci, w szczeg├│lno┼Ťci ustalenia, dochodzenia lub obrony roszcze┼ä.
  4. Na działania Administratora przysługuje skarga do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.
  5. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne do obsługi Serwisu.
  6. W stosunku do Ciebie mog─ů by─ç podejmowane czynno┼Ťci polegaj─ůce na zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu w celu ┼Ťwiadczenia us┼éug w ramach zawartej umowy oraz w celu prowadzenia przez Administratora marketingu bezpo┼Ťredniego.
  7. Dane osobowe s─ů przekazywane od kraj├│w trzecich w rozumieniu przepis├│w o ochronie danych osobowych. Oznacza to, ┼╝e przesy┼éamy je poza teren Unii Europejskiej.

5. Logi Administratora

  1. Informacje zachowaniu u┼╝ytkownik├│w w serwisie mog─ů podlega─ç logowaniu. Dane te s─ů wykorzystywane w celu administrowania serwisem.

6. Istotne techniki marketingowe

  1. Operator stosuje analiz─Ö statystyczn─ů ruchu na stronie, poprzez Google Analytics (Google Inc. z siedzib─ů w USA). Operator nie przekazuje do operatora tej us┼éugi danych osobowych, a jedynie zanonimizowane informacje. Us┼éuga bazuje na wykorzystaniu ciasteczek w urz─ůdzeniu ko┼äcowym u┼╝ytkownika. W zakresie informacji o preferencjach u┼╝ytkownika gromadzonych przez sie─ç reklamow─ů Google u┼╝ytkownik mo┼╝e przegl─ůda─ç i edytowa─ç informacje wynikaj─ůce z plik├│w cookies przy pomocy narz─Ödzia: https://www.google.com/ads/preferences/
  2. Operator stosuje korzysta z piksela Facebooka. Ta technologia powoduje, ┼╝e serwis Facebook (Facebook Inc. z siedzib─ů w USA) wie, ┼╝e dana osoba w nim zarejestrowana korzysta z Serwisu. Bazuje w tym wypadku na danych, wobec kt├│rych sam jest administratorem, Operator nie przekazuje od siebie ┼╝adnych dodatkowych danych osobowych serwisowi Facebook. Us┼éuga bazuje na wykorzystaniu ciasteczek w urz─ůdzeniu ko┼äcowym u┼╝ytkownika.

7. Informacja o plikach cookies

  1. Serwis korzysta z plik├│w cookies.
  2. Pliki cookies (tzw. ÔÇ×ciasteczkaÔÇŁ) stanowi─ů dane informatyczne, w szczeg├│lno┼Ťci pliki tekstowe, kt├│re przechowywane s─ů w urz─ůdzeniu ko┼äcowym U┼╝ytkownika Serwisu i przeznaczone s─ů do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawieraj─ů nazw─Ö strony internetowej, z kt├│rej pochodz─ů, czas przechowywania ich na urz─ůdzeniu ko┼äcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczaj─ůcym na urz─ůdzeniu ko┼äcowym U┼╝ytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskuj─ůcym do nich dost─Öp jest operator Serwisu.
  4. W ramach Serwisu stosowane s─ů dwa zasadnicze rodzaje plik├│w cookies: ÔÇ×sesyjneÔÇŁ (session cookies) oraz ÔÇ×sta┼éeÔÇŁ (persistent cookies). Cookies ÔÇ×sesyjneÔÇŁ s─ů plikami tymczasowymi, kt├│re przechowywane s─ů w urz─ůdzeniu ko┼äcowym U┼╝ytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wy┼é─ůczenia oprogramowania (przegl─ůdarki internetowej). ÔÇ×Sta┼éeÔÇŁ pliki cookies przechowywane s─ů w urz─ůdzeniu ko┼äcowym U┼╝ytkownika przez czas okre┼Ťlony w parametrach plik├│w cookies lub do czasu ich usuni─Öcia przez U┼╝ytkownika.
  5. Oprogramowanie do przegl─ůdania stron internetowych (przegl─ůdarka internetowa) zazwyczaj domy┼Ťlnie dopuszcza przechowywanie plik├│w cookies w urz─ůdzeniu ko┼äcowym U┼╝ytkownika. U┼╝ytkownicy Serwisu mog─ů dokona─ç zmiany ustawie┼ä w tym zakresie. Przegl─ůdarka internetowa umo┼╝liwia usuni─Öcie plik├│w cookies. Mo┼╝liwe jest tak┼╝e automatyczne blokowanie plik├│w cookies Szczeg├│┼éowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przegl─ůdarki internetowej.
  6. Ograniczenia stosowania plik├│w cookies mog─ů wp┼éyn─ů─ç na niekt├│re funkcjonalno┼Ťci dost─Öpne na stronach internetowych Serwisu.
  7. Pliki cookies zamieszczane w urz─ůdzeniu ko┼äcowym U┼╝ytkownika Serwisu wykorzystywane mog─ů by─ç r├│wnie┼╝ przez wsp├│┼épracuj─ůce z operatorem Serwisu podmioty, w szczeg├│lno┼Ťci dotyczy to firm: Google (Google Inc. z siedzib─ů w USA), Facebook (Facebook Inc. z siedzib─ů w USA).

8. Zarz─ůdzanie plikami cookies ÔÇô jak w praktyce wyra┼╝a─ç i cofa─ç zgod─Ö?

  1. Je┼Ťli u┼╝ytkownik nie chce otrzymywa─ç plik├│w cookies, mo┼╝e zmieni─ç ustawienia przegl─ůdarki. Zastrzegamy, ┼╝e wy┼é─ůczenie obs┼éugi plik├│w cookies niezb─Ödnych dla proces├│w uwierzytelniania, bezpiecze┼ästwa, utrzymania preferencji u┼╝ytkownika mo┼╝e utrudni─ç, a w skrajnych przypadkach mo┼╝e uniemo┼╝liwi─ç korzystanie ze stron www
  2. W celu zarz─ůdzania ustawienia cookies wybierz z listy poni┼╝ej przegl─ůdark─Ö internetow─ů, kt├│rej u┼╝ywasz i post─Öpuj zgodnie z instrukcjami:

    Urz─ůdzenia mobilne:

9. Zmiany polityki prywatno┼Ťci

  1. Powy┼╝sza polityka prywatno┼Ťci mo┼╝e ulec zmianie w dowolnym momencie bez konieczno┼Ťci informowania o tym u┼╝ytkownik├│w.
  2. Wprowadzone zmiany wchdoz─ů w ┼╝ycie w momencie publikacji.
  3. Aktualna polityka prywatno┼Ťci b─Ödzie zawsze dost─Öpna na tej stronie.